ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

/

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Στον απόηχο της επίσκεψης Ομπάμα στην Ευρώπη έσπευσαν διάφοροι αναλυτές , να πουν με διάφορους τρόπους , ότι αποκαλύφθηκε η φιλοτουρκική στάση των ΗΠΑ.

Διαφωνώ ριζικά και θα εξηγήσω τους λόγους παρακάτω.

Η επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών , η οποία ήταν και είναι το χαιδεμένο παιδί των διαπλεκόμενων ΜΜΕ , τα οποία ουσιαστικά την διόρισαν με τις πλάτες της πρεσβείας , το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διορίσει όλο της το σόϊ στο υπουργείο.

ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.ΤΑ ΔΕ ΜΜΕ ΜΟΥΓΚΑ Ε!

Το επόμενο βήμα της ήταν να είναι αρεστή στην πρεσβεία για την ενδεχόμενη αναρρίχησή της στην ηγεσία της Ν.Δ. ,ήδη προετοιμάζεται το σκηνικό από τα ΜΜΕ.

Ακολουθεί την πολιτική του μπαμπά της , δηλαδή ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ που ακολούθησε ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , όσον αφορά το ΚΥΠΡΙΑΚΟ , ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.

Οι σοβαροί ηγέτες και διπλωμάτες εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και παίρνουν ότι μπορούν από τους ισχυρούς όταν αυτοί προωθούν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.

Σκεφτείτε λίγο λογικά.Όταν οι ισχυροί ήθελαν πάση θυσία την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ο Γκένσερ πίεζε ασφυκτικά να συμφωνήσουμε εμείς στην ουσία συμφωνήσαμε αλλά δεν πήραμε τίποτα.Μπορούσαμε να πάρουμε όποιο όνομα θέλαμε για τα ΣΚΟΠΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.Για τα ΣΚΟΠΙΑ δεν ενδιαφέρονταν κανείς εκείνη την εποχή , είχαν άλλες προτεραιότητες , ΚΡΟΑΤΙΑ , ΒΟΣΝΙΑ , ΚΟΣΣΟΒΟ , ΣΕΡΒΙΑ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΝΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΒΑΛΑΜΕ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την κόρη του.

Το μόνο που σκέφτεται είναι η αρχηγία της ΝΔ , οι Δημόσιες Σχέσεις , η στήριξη των ισχυρών και κυρίως της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

Έτσι λοιπόν όλον αυτόν τον καιρό , με αυτό το χαζοχαρούμενο χαμόγελο , φρόντισε να πριονίζει το άνοιγμα του Καραμανλή προς την Ρωσία , μην ξεχνάμε την περίφημη δήλωσή της για την αντιπυραυλική ομπρέλλα προστασίας των ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ , ΤΑΧΑΜΟΥ , του Ιράν (Βλέπε Ρωσία).Έτσι λοιπόν και με την στάση της για την κρίση της Γεωργίας έκανε αυτό που επιθυμούσε η πρεσβεία.Για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ τι να πούμε.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ , ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΥΣΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.
ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.
Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων , αν είμαστε σοβαρή χώρα , όπως π.χ. η Τουρκία , με όλες τις προκλήσεις που κάνουν οι Σκοπιανοί , θα προβάλαμε αυτές τις προκλήσεις παντού στον κόσμο , θα κάναμε τις συμμαχίες μας στην Ευρώπη και στον κόσμο , π.χ. Βουλγαρία , Αλβανία , Γαλλία κ.λ.π. και θα ισχυροποιούσαμε τα επιχειρήματά μας για τον αλυτρωτισμό και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπιανών.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΝΤΕΣ.

Για την στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας , σας έχω ξαναγράψει πόσο "ΖΗΛΕΥΩ" που ο Τουρκικός λαός έχει έναν ηγέτη του αναστήματος του Ερντογκάν.ΓΙΑΤΙ

Κατάφερε να διατηρήσει την εξουσία απέναντι στους βυσσοδομούντες στρατιωτικούς.
Συνέλαβε και παραπέμπει σε δίκη τους παρακρατικούς της ακροδεξιάς.
Αρνήθηκε στους Αμερικανούς την διέλευσή τους για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Απέτρεψε την δημιουργία Κουρδικού κράτους στο βόρειο Ιράκ.
Δημόσια κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρόεδρο για την σφαγή στη Γάζα και έγινε ήρωας των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων.
Αναβάθμισε τον ρόλο της Τουρκίας στον Αραβικό κόσμο , έγινε προνομιούχος συνομιλητής της Τεχεράνης και της Συρίας.
Εκβίασε στο ΝΑΤΟ για την εκλογή Ρασμούσεν Γ.Γ. και πήρε την αντιγραμματεία και διάφορα στρατηγικά πόστα στο ΝΑΤΟ
Με λίγα λόγια κατέστησε την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη που συνομιλεί αξιόπιστα με όλους και την σέβονται όλοι , άσχετα αν διαφωνούν με την πολιτική της.
Γι΄αυτό λοιπόν ο Ομπάμα κάνει αυτά τα ανοίγματα στην Τουρκία , γιατί βλέπει ότι έχει έναν σοβαρό συνομιλητή με αυξημένο κύρος στην ευρύτερη περιοχή.Δεν έγινε ξαφνικά φιλότουρκος.

Εμείς λοιπόν είμαστε τραγικά απόντες από τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Έχουμε χάσει την μπάλα.Ακόμα και στον Αραβικό κόσμο , που είχαμε πάντα καλές σχέσεις είμαστε ανύπαρκτοι.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ , ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΙ.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ.ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ , Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΑΣ , Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζουμε υπέρ των θέσεων της Τουρκίας και των Σκοπιανών χωρίς ντροπή.Τα δε ΜΜΕ ως συνήθως ΜΟΥΓΚΑ.
Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το σκηνικό?

Και βέβαια.Πώς?

Πρώτα πρώτα κάνοντας ισχυρές συμμαχίες με μεγάλους παίκτες και εκβιάζοντας ενίοτε , γιατί έτσι ασκείται σήμερα η διεθνής πολιτική.Κάνοντας σαφή στους συμμάχους , φίλους και εχθρούς τα όρια πέραν των οποίων δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή.Εκβιάζοντας για ευνοϊκή λύση των εθνικών μας θεμάτων.Δεν εκβιάσαμε λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πούμε ναι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Έχουμε καταντήσει γραφικοί μ' αυτήν την άνευ όρων υποστήριξή μας στην ενταξιακή της πορεία , χωρίς όρους , όπως:
Άρση του CASUS BELLI , ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ , ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Κ.Λ.Π.
Είπαμε και λέμε ναι χωρίς να πάρουμε τίποτα.

Ο Σαρκοζί είναι εναντίον στην ένταξη της Τουρκίας , ύψωσε το ανάστημά του στον Ομπάμα , και εμείς κρυβόμαστε.Μούγκα.Αντί να βάλουμε όρους με την συνεχή υποχωρητικότητά μας , οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο.
Θάπρεπε λοιπόν να δίναμε στους Γάλλους την αγορά των Αεροσκαφών νέας γενιάς (rafale) , 100 τεμάχια , να δεις άν θα πονέσουν τ' Αμερικανά.
Να προχωρήσουμε σε ευρύτερη συνεργασία με την Ρωσία εκτός των αγωγών που πονάνε και σε οπλικά συστήματα.
Να διευρύνουμε την συνεργασία μας με την Κίνα σε όποιους τομείς μπορούμε και είμαστε κυρίαρχοι.Αυτό όμως χρειάζεται εθνική πατριωτική πολιτική , να καλέσεις τους εφοπλιστές που είναι κυρίαρχοι στον τομέα των διεθνών μεταφορών και να χαράξεις από κοινού μια εθνική στρατηγική και να εκβιάσεις όταν χρειαστεί να προασπίσεις τα Εθνικά σου Συμφέροντα.Είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι ασκείται σήμερα η Διεθνής Πολιτική.Έτσι θα είμαστε σοβαροί και υπολογίσιμοι σε εχθρούς και φίλους.Θα μας αντιμετώπιζαν προσεκτικά και με σεβασμό.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Υ.Γ.

Αλήθεια γιατί γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης τόση διαφήμιση του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ τόση σπατάλη του Δημόσιου χρήματος από ένα κρατικό μονοπώλιο.

Γιατί κ. πρόεδρε του ΟΠΑΠ , μήπως είναι γραμμάτια εν όψει εκλογών;

ΡΩΤΑΩ!



για την αντιγραφή

"Αναξίμανδρος"